Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Illuminált manuszkriptumok katalógusa -- kódex-marketing

Na jó; magyarul a cím: képes kéziratok katalógusa (Catalogue of Illuminated Manuscripts) link A British Library több ezer képet tesz így elérhetővé. Figyelem:
- nem általános képkatalógust készít, hanem sokkal céltudatosabban, külön célcsoport számára, és nekik meglévő unikális forrásokat teszi közzé
- nem egész kódexeket kíván lenyomni a virtuális látogató torkán
- nem ül évtizedeket gyűjteményén a dokumentumok teljes és kiváló minőségű digitalizálásán bíbelődve, hanem a legfontosabb részleteket gyorsan adja közre
Így képes a nagyközönség számára olyan unalmas dokumentumokat, mint a kódexeket a laikus használókhoz közel vinni. A katalógusban egyebek mellett tárgyra is lehet keresni, így pl. sün-ábrázolásra, vagy
További marketing-fogás, hogy a keresés mellett bemutatókat is láthatnak link azok az érdeklődők, akiknek még nincs sok ötletük az azonnali keresésre, vagy pedig egyéb okból szeretnének átfogó képet kapni a gyűjteményről -- egy-egy szempontból. E hozzáállással a társadalom legszélesebb rétegei számára lehet bizonyítani: nemcsak megőrzési kötelesség, hanem izgalmas dolog is a régi könyvekkel foglalkozás, és aki notóriusan ilyen hasznos szolgáltatást nyújt, az hasznos, megbecsült és finanszírozandó tagja a társadalomnak. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról