Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ilyen érdekképviseleti és digitális ügyekre figyeljen a könyvtár 2024-ben (olvasóink szavazatára)

2023-ban fontosak lettek a digitális politikai fejlesztések. A mesterséges intelligencia és sok más feltörekvő technológia fejlődése gyorsította a szabályozást a könyvtári és információs területeden. Az IFLA szerint 2024 sorsdöntő év lesz az e téren való fellépéshez, mert biztosítja, hogy a könyvtárak globális hangja továbbra is erős maradjon. Ennek érdekében az alábbiakat javasolja:

1. Legyél naprakész a lejújabb technológiai trendekről és AI-politikai fejleményekről!
2. Az Internet Irányítási Fórum (IFG) számos megbeszélést felügyel, amelyek a könyvtári és információs területen dolgozók számára relevánsak. Az országodban vagy régiódban zajló helyi kezdeményezésekről itt tájékozódhatsz: link . Saját kezdeményezésének megosztásáért fordulj bizalommal a Dinamikus Koalíció a könyvtárak nyilvános hozzáféréséért (DC-PAL) link szervezethez.
3. Figyelj az Információs Társadalom Világcsúcstalálkozója: 20 éves felülvizsgálat (WSIS+20) folyamatára, és vegyél részt benne! Véleményedet a jelenleg zajló WSIS Nyílt Konzultációhoz (Határidő - 2024. január 31.) is benyújthatod link , vagy küldd el azokat közvetlenül az IFLA-nak.
4. Készülj fel A 2024-es Jövő Csúcstalálkozójára! Az esemény szeptember 22-23-án lesz New Yorkban hibrid módon megtartva (link .)
6. Nézd át a digitális platformok szabályozására vonatkozó irányelveket saját országodban.
7. Tájékozódj a Global Digital Compact (GDC) fejleményeiről link .
8. Maradj kapcsolatban a könyvtári területen kívüli szervezetekkel és döntéshozókkal, amelyek szintén foglalkoznak digitális ügyekkel. (Ref.: Szabó Eszter)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról