Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Imázskampányok hetedhét országban -- könytáraknak

A könyvtárak az elmúlt években világszerte sok hasonlóságot mutató kampányokat folytattak. Az akciókban három cél különíthető el:
1. A közvélemény befolyásolása, a könyvtári imázs javítása.
2. A könyvtárhasználók táborának növelése.
3. Az olvasási szokások befolyásolása. A három cél gyakran összefonódik. A kampányok időtartama változó: egy hét, egy hónap vagy akár egy év is, az anyagi lehetőségektől függően. Az elmúlt évek ilyen megmozdulásai a professzionális marketing számos közös jegyét mutatják.
Az USA egyes államaiban az ilyen jellegű akcióknak már hagyománya van. Chicagóban pl. 2001 óta szervezik a 'One book, one city' mozgalmat, (amit a hollandok 'One country -- one book' jellegűre bővítettek). Az amerikai marketing jegye a '@ your lirary' úgyszólván világmárkává vált. Az amerikai kampányok eredményességét a könyvtári statisztika adatai (2008) bizonyítják: az Egyesült Államok lakóinak 68 %-a könyvtári tag, 1,4 milliárd látogatót, 2 milliárd kölcsönzést tartottak számon. Ezek az adatok 2001-hez képest 10% emelkedést mutatnak. A gazdasági krízis itt nem csökkentette, hanem növelte a könyvtárak igénybevételét: sokan keresték fel a könyvtárakat továbbképzésükkel kapcsolatban. (ref.: Katsányi S.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról