Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Infografika: Táblagépek kora

Másfél évvel az iPad bevezetés után az amerikai felnőttek 11 %-a rendelkezik valamilyen táblagéppel. A felhasználók fele naponta olvas híreket gépén, beleértve a hosszabb cikkeket is, de a többség nem hajlandó túl magas havi díjat fizetni a hírszolgáltatásért. A táblagép tulajdonosok 77 %-a mindennap használja gépét, és naponta mintegy másfél órát tölt ezzel. Ilyen és ehhez hasonló adatokat láthatunk egy látványos infografikán, amely a Pew Kutatóközpont által közzétett, eddigi legrészletesebb táblagép használói felmérések eredményeiről számol be. A cél a hírközlési források számára potenciális piac feltérképezése volt..
A táblagépek nem tekinthetők lehetséges jövőbeli bevételi forrásnak a híroldalak számára, mivel kevesen lennének hajlandók anyagi áldozatot hozni. A hírforrás fontos: a hírolvasó alkalmazás letöltését annak alapján döntik el, hogy az olvasó által kedvelt hírügynökséghez tartozik-e. 90% az eredeti forrásból olvas. Az olvasók nagy része asztali gép vagy laptop helyett használja hírolvasásra a táblagépet, és gyakran olvas olyan híreket is, amik eredetileg nem állt szándékában. A csoport fele több időt tölt hírolvasással, mint korábban, táblagép nélkül. Közel kétszer annyian hallanak szóbeszéd alapján valamely hírről, mint elektronikus megosztásból, bár 41% közzéteszi az olvasottakat közösségi fórumokon. A táblagép sokkal inkább a családé mint az egyéné. Az iPad a maga 81 százalékos részesedésével uralja a piacot. A teljes cikk a tanulmány részletezésével: link (ref.: HWJ)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról