Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Innovatív információ prezentálás (rádiós térkép)

Félelmetes, de a 21. századi technikák minden téren behozzák a szobádba a világot. Én imádom ezt. Elképesztő, hogy milyen információ áradat özönlik be, amit csak szűrnünk kell. Ehhez persze nem árt észnél lennünk, és tanulni. (Cikk tolvajok és kommentzombik, tőlük hemzseg a Facebook című írásomban bővebben is kifejtettem ezt.) Ma egy olyan weboldalt link találtam, ahol a világ legeldugottabb szigetének rádióadását is hallgathatnom. (Kattints IDE és eljutsz a kezelő felületre!)
Csak kattintgatsz és Mexikóból az Azori-szigetekre, Ugandából Burmába érkezel, ha úgy tartja kedved Manilából Guamra ugrasz és kristálytisztán hallhatod azt, amit a helyiek. Rápöttyintesz a Mikronézia-i Weno-ra és látod, hogy hajnali kettő óra van náluk, könnyen lehet, hogy valaki nehezen alszik el, és az óceán partján fekve hallgatja ugyanazt, amit te. Téren és időn át összeköt vele egy pár pillanatra ez az élmény. Aztán átkattintasz a Galápagos-szigetekre és látod, hogy délelőtt 10 óra van náluk, nem véletlenül hallod a tüzes ritmust, egy kicsit elidőzől, majd lépsz tovább a Falkland-szigetekre, ahol éjjel egy órát mutat az óra, és csendes, andalító zene szól.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról