Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Információszolgáltatás a múzeumok és a használók szemszögéből

A TMT 12. számában Vadász István cikkének címe: Együttműködés a közérdekű információs szolgáltatásban: múzeumi megközelítés. (p. 475-478)

-- A két héttel ezelőtti ITTK-konferencián e téma az információs társadalom felől közelítve szintén napirenden volt. Elhangzott, hogy a könyvtárak jóval megelőzték a múzemokat az információszolgáltatásban. Az utóbbiak esetében továbbra is gond a motiváció (ha elérhetővé tesszük az állománnyal kapcsolatos információt, félő, hogy ellopják a tárgyakat -- mondja sok érintett), a koordinálatlanság (a MAMA projekt elkészülte előtt elhalt finanszírozási okok miatt), közös feltárási szabvány hiánya, az intézmények többsége szellemi és tárgyi információs infrastrukturális hiányosságokkal küzd, gyakori a maximalista szemlélet (addig nem állok elő az adatokkal, amíg az teljes körű nem lesz, mégha az száz évbe is kerül). A konferencián Darányi Sándor látványos, de sajnos korántsem általánosítható példákkal szolgált a kulturális örökség információtechnológiával segített feltárására és feldolgozására. (MG)

Hírforrás: TMT 12. szám, (p. 475-478)
2002. december 11.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=informacioszolgaltatas_a_muzeumok_es_a_hasznalok_szemszogebol
Régebbi hírforrás(ok): TMT 12. szám, (p. 475-478)
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról