Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Informatikus könyvtáros alapszak Pécsett

A könyvtár a XXI. század elején már nem poros könyvek és raktárak gyűjtőhelye, hanem a legkorszerűbb tájékoztatási intézmény és tudásközpont -- hazánkban is. Ezt bizonyítja, hogy a könyvtár szak az új bolognai típusú felsőoktatási rendszerben Pécsett önálló alapszakként indul 2006 szeptemberében. A Pécsi Tudományegyetem informatikus könyvtáros szakját a Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar keretei között gondozó Könyvtártudományi Intézet alapvető küldetése, hogy az új szellemiségű könyvtáros hivatás szakembereit végre a Dunántúlon is és magas színvonalon -- nappali és levelező tagozaton, illetve alap, diplomás és kiegészítő formában -- képezze. A könyvszerető, a bölcsész érdeklődésű jelentkező ugyanúgy megtalálhatja a számítását, mint az informatika, a számítógép, a média, a világháló elkötelezettje. Az Intézet szorosan együttműködik a PTE Egyetemi Könyvtárával, a TTK Matematikai és Informatikai Intézetével, a megyei és a városi könyvtárakkal. Européer felnőttoktatási szellemiséget is képviselve, a Könyvtártudományi Intézet a hagyományos könyvtárosképzést természetes módon egyesíti az információmenedzsereknek, a tudástársadalom professzionális szolgáltatóinak, a kulturális esélyteremtés 'animátorainak' a képzésével. - F: jan. 27.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról