Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Inga kutya, a könyvtári 'csali' és egyéb történetek

Illyés Claudia, a Maros Megyei Könyvtár kövesdombi fiókjának könyvtárosa mindig szervez valamit, amivel 'becsalogatja' az olvasókat. A legkisebbeknek kézműves foglalkozásokat, játékos és mesés tevékenységeket, a nagyszülőknek számítógép-kezelői tanfolyamokat tart, májusban pedig arra kérte a gyermekeket, hogy hozzák el háziállataikat, és meséljenek róluk a többieknek. Azóta a könyvtár látogatói között nyilvántarthatnak két nimfapapagájt és egy ékszerteknőst is, akik pedig nem tudták magukkal hozni házi kedvenceiket, azok mókás történeteket meséltek róluk a többieknek. Persze, a könyvtáros házi kedvence, a szelíd Inga kutya sem hiányzott a találkozóról, mint kiderült, gazdája 'csalinak' is használja: azért hozza el a boxert a könyvtárba, hogy azok az állatkedvelők is betérjenek ide, akik nem szoktak könyvtárba járni, és a félős gyermekek is megbarátkozzanak az állatokkal. A terve bevált, ugyanis minden jelenlévő kis bibliofil megszerette Ingát, és a könyvtár sem idegen már számukra.
Június végén újabb foglalkozással 'kedveskedett' a gyermekeknek Illyés Claudia, ugyanis elindította a Mese a parkban! című foglalkozást. A tevékenység helyszínéül a Maros Népi Együttes kövesdombi székhelye előtti parkot választotta. (via ReMeK-e-Hírlevél)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról