Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ingatlangazdálkodás -- mit tehetnek a könyvtárak pénzfaló, diszfunkcionálissá vált létesítményeikkel?

A vállalatok által saját maguknak épített épületek az építéskor valószínűleg hűen tükrözték a vállalat vezetésének akkori elképzeléseit és igényeit, valamint az adott kor műszaki lehetőségeit. Csakhogy az eltelt években évtizedekben nagyot változott a világ, a piac és az egyes vállalatok működése, vezetése is. Nagyon ritka -- bár ilyen is van --, hogy egy vállalat az adott ingatlant több mint 50 éve használja (ez az 50 év soknak tűnik, de itt a '60-as években épült épületekre kell gondolni) változatlan funkcióval és mindenben megfelel az épület a mai elvárásoknak is. Ezeket az ingatlanokat vállalati ingatlangazdálkodóként manapság, mint adottságot 'öröklöd meg', és nem tudsz vele mit csinálni. Sokszor már a lokáció magában hordozza azt a kötöttséget, ami alapvetően behatárolja lehetőségeidet, mondjuk egy vidéki ipari telephely esetében. Ha egy szálloda üzemeltető cég a '70-es években az akkori igényeknek megfelelő "SZOT" szállodát épített, akkor annak a műszaki adottságai még akkor is megnehezítik, vagy akár lehetetlenné is teszik a mai gazdaságos üzemeltetést, ha a szálloda fekvése amúgy kiváló. Persze ezzel az egész piac tisztában van, tehát vevőt sem lehet találni rá.
Hasonló a pénzintézeti ingatlanosok problémája, amikor szembesülnek azzal, hogy a bankok működése egyre inkább a virtuális, elektronikus kapcsolattartás felé fordul, viszont az ő vállukat nyomja a több évtizede kialakított fiókhálózat fenntartása és annak költsége. ...
Megoldás lehet a reorganizáció, vagy a létesítménygazdálkodás kiszervezése...

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról