Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ingyen lehet majd múzeumba járni Brüsszelben, ha az orvos felírja

Érdekes kísérleti projektet dolgozott ki Brüsszel városa a város legnagyobb klinikájával együttműködve. A kísérlet részeként azok a betegek, akinek az orvos ezt felírja, ingyen látogathatják a város múzeumait.
A Brugman Klinika pszichiátriai osztályán ápoltak igényelhetnek múzeumreceptet, ha az orvos úgy véli, hogy a kulturális feltöltődés jótékony hatással lehet lelki és testi egészségükre. Ebben az esetben a beteg és legfeljebb három kísérője ingyen látogathatja a múzeumokat.

A projektnek kettős célja van, egyrészt segítené kultúrához jutni a kiszolgáltatottabb rétegeket, másrészt terápiás célokat szolgál, nyilatkozta a RTBF belga hírportálnak Delphine Houba, Brüsszel kulturális tanácsnoka. A recepten szerepelnie kell, hogy a beteg melyik múzeumot kívánja meglátogatni, és hányan kísérik el.
A projekt kísérleti szakasza hat hónapig tart, a város öt múzeuma vesz benne részt. A kísérletet a kanadai Montréalban 2018-ban végzett hasonló kísérlet inspirálta, ahol a város szépművészeti múzeumát lehetett receptre ingyen látogatni. (Via MTI)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról