Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ingyenes képlopó, amelybe több program tudását integrálták

A SnapCrab (link segítségével négyféleképpen lophatunk képet: ablakot, a legfelső ablakot, a teljes képernyőt, illetve a kiválasztott területet örökíthetjük meg -- mindezt egyébként általunk meghatározott billentyűkombinációkkal is aktiválhatjuk.
A jobb egérgomb hatására előbukkanó 'Beállítások' ablakban számos lehetőség közül választhatunk, meghatározhatjuk például, hogy látszódjék-e avagy sem az egérkurzor, saját színnel helyettesíthetjük a hátteret, átlátszó hátteret kreálhatunk, hogy csak néhányat említsünk a lehetőségek közül.
A képernyőkép mentésének is egyedi a módja: amikor kiválasztjuk a mentési módot, jobbra alul egy kis előnézeti ablak jelenik meg, s elindul a 3 másodperces visszaszámlálás. Amint ez a nullához ér, el is készült a képernyőfotó.
A kis csavarral szimbolizált Details pont alatt állíthatjuk be a kimeneti képformátumot, és még a közösségi oldalakra is posztolhatjuk a képet.
Egyébként a PrintScreen billentyű is működik, ha ezt lenyomjuk, akkor a SnapCrab által meghatározott mappába kerül a kép.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról