Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ingyenes szemvizsgálat októberben -- életminőség-javítás

Még tart az októberi (a Látás Hónapja) akció az Ofotértben. -- A Magyar Látszerész Szövetség és az optikai szakma közös szervezésében 2013 októberében ismét megrendezésre kerül a Látás Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat, melynek keretében az országos akcióban részt vevő több száz vizsgálati ponton ingyenes látásellenőrzésben és szaktanácsadásban részesülnek az érdeklődők. Az Ofotért üzlethálózat is csatlakozott a 2013. október 1-től október 31-ig megrendezésre kerülő programhoz.
A rendszeres látásvizsgálat a család minden tagjának elengedhetetlen, korra és nemre való tekintet nélkül. Ezért is vesz részt az Ofotért évről évre a Látás Hónapja rendezvénysorozaton.
Míg napjainkban a rendszeres tüdőszűrésen, vagy fogorvosi kontrollvizsgálaton való részvétel szükségessége már mindenki által elfogadott tény, ezzel szemben látásunk, és legfontosabb érzékszervünk, a szemünk állapotával érdemtelenül keveset foglalkozunk. Kevesen tudják, hogy a látásvizsgálat során nemcsak egy esetleg később súlyossá váló szembetegség, de például a cukorbetegségre vagy a magas vérnyomásra utaló jelek is felfedezhetők. A gyakori fejfájás, rossz közérzet kiváltó oka sok esetben az éles látás és dioptriakorrekció hiánya, vagy a nem megfelelő látásjavító eszköz viselése.
Mindemellett az éles látás egy olyan életminőséget befolyásoló szükséglet és egyben lehetőség is, amelynek köszönhetően sikeresebbek lehetünk a munka, a sport vagy a tanulmányaink során. Egy helyesen elkészített szemüveg vagy kontaktlencse nélkül elképzelhetetlen a jó közérzet, a pontos munkavégzés, vagy akár a közlekedésben való felelősségteljes részvétel, hiszen a világ nem alkalmazkodik látásunkhoz.
A vizsgálat ingyenes látásellenőrzésből és szaktanácsadásból áll. A vizsgálat a pontos korrekció megállapításáig történik. Szembetegség azonosítása esetén további szemvizsgálatot javasolnak és az érdeklődőt szakorvosi rendelésre irányítják.

Hírforrás: Ofotért Hírlevél
2013. október 17.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=ingyenes_szemvizsgalat_oktoberben_--_eletminoseg-javitas
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról