Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ingyenesek lesznek a kínai múzeumok és könyvtárak -- előírás

Az elmúlt időkben sok kritikát kaptak a kínai művészeti múzeumok, könyvtárak és más közintézmények, mondván, az elit akadémikusokat és szakmabelieket szolgálják ki, a nagyközönség pedig háttérbe szorul. A kínai Kulturális Minisztérium és a Pénzügyminisztérium csütörtökön kiadott közös nyilatkozata ezen a helyzeten próbál változtatni. Ez előírja, hogy két éven belül a kínai állampolgároknak nem kell majd belépőjegyet fizetniük az ország nyilvánosan látogatható művészeti galériáiba. Az állami és tartományi szintű nyilvánosan látogatható művészeti múzeumok és könyvtárak 2011 végére megszüntetik a belépti díjak szedését, az ezt követő év végére pedig minden közpénzből fenntartott művészeti múzeum és könyvtár ingyenesen lesz látogatható, áll a közleményben. Kína 2008-ban kezdte el ingyenessé tenni a múzeumokat és az emlékházakat.
Január közepén vezető hír volt, hogy egy kelet-kínai könyvtár ingyenessé tette a szolgáltatásait a hátrányos helyzetűek, köztük a koldusok számára. Fan elmondta, hogy az új intézkedések azt mutatják, hogy a kínai művészeti múzeumok kezdenek alkalmazkodni a változó időkhöz, és kezdenek felzárkózni a hasonló nyugati intézményekhez.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról