Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ingyenkönyvtárat nyitott az Internet Archive

A diákok, hallgatók, kutatók és olvasók legnagyobb örömére megnyílt a szükségállapot nagykönyvtára, a National Emergency Library, a projektet az Internet Archive valósította meg.
Az oldalon közel másfél millió könyvhöz lehet hozzáférni a lektűrtől a szakkönyvekig, az eddig is ingyenes, az Internet Archive által digitalizált kötetek mellett olyanokhoz is, amelyekre korábban várni kellett, vagy legfeljebb kalózpéldányokként keringtek a neten.
A javarészt angol nyelvű könyvek az Egyesült Államokban meghirdetett szükségállapot lezártáig lesznek várólista nélkül hozzáférhetők. Azok az anyagok, amelyekre korábban várni kellett, ezután visszatérnek ebbe a státuszba, a lejárt jogdíjas digitalizált irodalom pedig továbbra is ingyenesen hozzáférhető marad.
Az Internet Archive blogbejegyzésében közölte, hogy céljuk az univerzális hozzáférés a tudáshoz, ebben segít most sokat az online könyvtár. Ahogy írják, az Egyesült Államokban és a világ más tájain is sorra zárnak be a könyvtárak és az egyetemek, az élet viszont folyik tovább, a most közzétett anyagokkal pedig a távoktatást és a kiesett könyvtárak pótlását tűzték ki célul.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról