Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Inkább a könyvtári digitalizált anyagaira hivatkoztak, mint levéltári forrásokra

A Halis-könyvtárban link nincsenek régi újságaink, és nincsenek különleges és drága digitalizáló eszközeink sem. Régóta tudjuk azonban, hogy a helyben kiadott dokumentumok a hely identitásának megalapozói, történetének meghatározó forrásai. Ezért digitalizáljuk 20 éve, és tesszük közzé elődeink mikrofilmen rögzített anyagait. Ma több mint 100.000 digitalizált újságoldalnál tartunk.
Ezek hasznosulását sokrétűen tapasztaljuk. Ennek egyik jele a Nagykanizsa történetét feldolgozó városi monográfia vaskos 3. kötete (link ) 1850 és 1945 között tárgyalja városunk történetét. Az általunk digitalizált és közzétett Zalai Közlöny (ill. előzménye) 1862-től jelent meg a városban (link ), tehát az időszak jól tanulmányozható ebből az újságból. A kötet hivatkozási közt a helyi lapra való hivatkozás száma jócskán megelőzte a levéltári hivatkozások számát, bár a szerzők hivatásos levéltárosok és történészek. (Czupi Gyula)
- A link oldalon a Halis-könyvtár digitalizálási munkái láthatók - mely a vírushelyzetnek megfelelően - e hónapokban home office-ban történik.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról