Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Innováció, a megszokott keretek tágításával (Brooklyn)

Orsós László Jakab (igh., Brooklyn Közkönyvtár link ): Szolgáltatásnak vannak nagyon kemény kötései, amihez alázat kell. Nem lehet folyton külön úton járni, csak mert te okosabb vagy, vagy te jobban tudod ezt, hogy szerinted ez jobban működne. (...) Ha jobban működne, akkor is ki kell tárgyalni. Tehát folyamatos diplomáciai helyzet szerintem ebben a pozícióban létezni, közszolgának lenni, mert nem minden egyértelmű. Plusz van egy rendszer, amelyik valahogy a helyén van. És hogyha azt módosítani akarod, ahhoz előkészítő tárgyalásokat kell folytatni. (...)
Partizán: Neked volt olyan, hogy meg kellett változtatnod, ahogyan a rendszer működik?
OLJ: Persze, a legelső hónapomban. Van a könyvtárnak egy óriási aulája, ami csodálatos. Hatvanas évekbeli design, ráadásul fel van újítva. Igy japán építész újította fel; úgy néz ki, mint egy minimalista templombelső. Óriási hodály. És van egy 200 fős színháztermünk, ami kicsi. De én a hodályban akartam dolgozni; mert sok minden odavaló. És az volt a válasz, hogy hodályban nem dolgozunk tehát, ott nincsenek programok, hanem jönnek-mennek az emberek.
- De hát zárás után ott áll a hodály [mondtam]. Például lehetne csinálni nagyon híres emberrel... Ha idehívsz 800 embert, nem férnek be a 200 fős termünkbe.
- Nem; azt nem lehet, mert nincs rá engedély. Mondom: nézzük meg a papírokat!
- '64-ben volt egy döntés, hogy ott 400 embernél nem lehet több.
- Az is több, mint 200... De kérdezzük meg, hogy hol tartunk most ebben a számban. Két héten belül kiderült, hogy már 700-nál tartunk, és most például, jövő pénteken Rebecca Solnit nevű zseniális öko-filozófusnővel ott leszünk. 900 ember kért belépési lehetőséget. Tele lesz az egész. Úgy néz ki, mint egy amfiteátrum: körben székek, középen egy nagy színpad. Jó nagy visszhang, de azt megtanultuk idomítani.
Ez nagy győzelem volt... Az első este, amikor ezt megcsináltam, ott volt az egész vezetőség; annyira izgultak. Iszonyatosan jól nézett ki, és tele volt az egész.
Áttörés is volt: megnyertük ezt a csatát. Talán tudod azt is, hogy mit csinálsz.

Orsós László Jakab vendég lesz az MKE tatabányai vándorgyűlése KIT-műhelyében. Gyere, hallgasd meg!

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról