Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Innováció, apró lépésekben - ha egészséges táplálkozásra lehet, akkor információfelhasználásra is...

Széles körben ismert, hogy a Google reggelivel, ebéddel és vacsorával várja minden dolgozóját, minden egyes nap. Azonban az utóbbi években a cég már nem csak arra koncentrál, hogy boldogok legyenek az alkalmazottai, hanem hogy egészségesek is. Egy hatalmas program keretében azt tesztelik, miként lehet az egészséges ételeket a legegyszerűbben elérhetővé, sőt, a leginkább preferálttá tenni mindenki számára. Több reggeli saláta, majdnem kétszer annyi tengerihal, és ötször annyi üveges víz mint dobozos üdítő; az átlagosnál jelentősen kisebb tányérok, a sorban hamarabb prezentált zöldségek, mint húsok, és a kávégéptől messzebb helyezett snack-ek. Work-life (im)balance ide vagy oda, lenni mit tanulni tőlük, hogy hogyan szoktassunk át emberek ezreit az egészséges táplálkozásra. A kedvenc mondatomat a cikkből nem tudom nem-idemásolni: A Nemzeti Egészségügyi és Táplálkozási Vizsgálat felmérése - a nagy állami táplálkozási adatbázis - eredményeinek fél évszázados adatainak áttekintése kimutatta, hogy a megkérdezett emberek többsége éhezne, ha annyira evett volna, mint amennyit bevallott.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról