Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Interaktív prospektus - méhek a kiterjesztett valóságban

A Szlovén Néprajzi Múzeum Ahol a méhek otthon vannak c. időszaki kiállítása link bevetette a használói élmény növelésére a kiterjesztett valóságot (AR - augmented reality) is. Az épület belső udvarába épített stilizált kaptárba besétálva a látogatók AR-szemüvegen, vagy telefonjukra letöltött alkalmazás - AR Bee World - segítségével jeleníthetnek meg adatokat és mozgóképeket a méhek életéről.
A virtuális valóság a "kaptárban" lévő, illetve elhozható prospektusokba (Máj. 20-ra, a méhek világnapjára időzített) nyomott képekkel is aktivizálható - a kiállítás applikációja segítségével. A vonatkozó képgalériát ld.: link .
A nem új technológiát könyvtár is alkalmazhatja, akár könyvekről szóló videóinterjú megtekintésére, de bármilyen más videó-, szöveges, vagy hanganyag elindítására. Okostelefon, applikáció, de leginkább a könyvtáros elengedett fantázia szükséges a rendszer elindításához. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Virtuális valóság a könyvtárban - új tapasztalatok (olvasóink szavazatára); Virtuális valóság a könyvek címoldalán (videóval) -- kiterjesztett információt kínál link link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról