Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Interkulturális könyvtári gyűjtemény és szolgáltatás - a befogadást támogatják

Lichtenbergben (Berlin egyik városrésze) több fiókkönyvtárában találkozunk a "Sokszínűség helye" (Ort der Vielfalt) tematikus gyűjteménnyel. Az 2008-ban megnyitott Interkulturális médiatár a városrész (négyből) két fiókkönyvtárában célozza a kultúraközi készségek erősítését. Ezekben a gyerekek és tizenévesek, menekültek, szülők, pedagógusok és helyi multiplikátorok a sokféleséggel, toleranciával, és a világra nyitottsággal kapcsolatban találják meg a számukra érdekes dokumentumokat.
Ezek az állományok többek között a szélsőjobboldali fiatalkorúakkal folytatott munkát, az antiszemitizmus elleni küzdelmet, a menekültek oktatási lehetőségeit és a nyelvtudásának javítását, mint a sikeres integráció előfeltételét szolgálják. A gyűjtemény szakkönyveket, regényeket, gyermek- és ifjúsági könyveket is tartalmaz. Az interkulturális médiakönyvtár széleskörű anyagot kínál hallgatói előadások előkészítéséhez és az ifjúsági munkában való továbbképzéséhez is.
A projektet a szövetségi kormány "Ifjúság a sokféleségért, toleranciaért és demokráciáért" c. program keretében finanszírozza, közösen a berlini Lichtenberg kerület és a Lichtenbergi Könyvtárak Finanszírozási Körének támogatásával. (ref.: MG)
A szövetségi kormány támogatta könyvtári projektek több más német városban is meglelhetők. Pl.:
- Lipcse link
- Goeppingen link
- Rothenburg ob der Tauber link
Diskurzus a témában: link

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.




Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról