Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Internet az amerikai közkönyvtárakban

A Floridai Állami Egyetem Információtudományi Intézetének országos felmérése beszámol az amerikai közkönyvtárak 2006. évi internet-ellátottságáról. A munkát a Bill & Melinda Gates Alapítvány támogatásával végezték. Az összes amerikai közkönyvtári szolgáltatóhely hajszál híján 99%-a rendelkezik ilyen kapcsolattal, s ezek körében 98,4% a felhasználók számára is biztosítja a hozzáférést. A szolgáltatóhelyek több mint egyharmada (36,7%) wi-fi elérést nyújt, ez az arány két év alatt jelentősen javult (18%-ról). Egy szolgáltatóhelyen átlag közel 11 (pontosan 10,7) használói internetes gép működik (ezen belül a falusi körzetekben 7, míg a városi szolgáltatóhelyeken 18). Szélessávú hozzáférés (769 KB/sec) csaknem kétharmadra jellemző, itt is erős javulást mértek (2004: 47%). A további tervek is folyamatos javulást ígérnek mind a gépek száma, mind a széles sáv vagy wi-fi tekintetében. Az országos átlag 11 gép fele nem idősebb két évnél. A heti átlagos szolgáltatási idő kis híján 45 óra. Az intézet most január végén újabb támogatást nyert el az alapítványtól, így az idei felmérés anyagi háttere is biztosítva van. (ref.: SP) - F: febr. 11.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról