Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Internet Fiesta - egészség-téma

Szombaton, a League of Legends bajnokságon várható a legnagyobb érdeklődés.
Radvánszki Gábor nyitóelőadásában az E-gészség, avagy haszontalannak tűnő eszközeink jótékony hatásáról beszélt, az e-receptről, az infó- és telekommunikációs készülékek hasznáról, a fejlesztésekről, arról, hogy jelentős segítséget nyújt az internet az egészségneveléshez, tájékoztat a betegség-megelőzésről, de nem szabad elhallgatni azt sem, hogy gyakran félretájékoztatják az érdeklődőket a témában.
Hétfőn délelőtt a robotokról, vagyis a mesterséges intelligenciákról, délután pedig a drónok harcáról szól egy-egy előadás. Ez utóbbi képet ad a pilóta nélküli repülő járművek világáról.
De idén sem maradhat el a biztonságos internetezés, az online vásárlás, illetve a szenvedéllyé váló használat veszélyeit összefoglaló szokásos téma sem.
- Lentiben egy nyugdíjasoknak szóló tájékoztatóval rajtolt el a sorozat, mely során az egészség, betegségek megelőzése témaköröket érintően mutattak be az időseknek hiteles weboldalakat. Ehhez kapcsolódóan a Civil Nyugdíjas Klub tagjainak előadást tartott dr. Fekete Zoltán, a lenti rendelőintézet szakorvosa az e- receptről, valamint Kánya Szilvia, az egészségfejlesztési iroda vezetője, az általuk szervezett szűrővizsgálatokról. Az idősek mellett a gyerekeknek is készültek a könyvtárosok, Mozdulj már! Címmel egészségtotóval várják őket, valamint könyvkiállítás nyílt a városi könyvtárban az egészséges táplálkozás jegyében. (ZAOL)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról