Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Internet Fiesta a megyei könyvtárban - online

Stílszerűen a virtuális térben rendezi meg a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár link az idei Internet Fiestát március 18-25. között. Az Internet Fiesta előadásait minden alkalommal 20 órától a könyvtár YouTube-csatornáján link tekinthetik meg az érdeklődők. Balogh Bence március 22-ei videójában Mi lesz az adataimmal a közösségi oldalakon? címmel többek között olyan felvetésekre igyekszik választ adni, mint hogy milyen adatokat és hol tárolnak a felhasználókról, hogyan készítenek számukra célzott hirdetéseket, és hogyan vigyázzunk az adatainkra a világhálón barangolva.
A játékról komolyan - A kulturált, toleráns kommunikáció az online térben is ugyanolyan fontos - lenne -, mint a személyes beszélgetések során. Koncz Veronika protokoll- és PR-szaktanácsadó március 23-án Netikett című előadásában bontja ki a témát. A játék az életünk része, legyünk kisgyermekek, felnőttek vagy idősek. Csatári Emese, a Human-Net Alapítvány ügyvezető igazgatója március 25-én a játékról beszél, méghozzá komolyan.
A Virtuális Nyíregyháza aloldal digitális várostérképe segítségével a megyeszékhely huszonegy emblematikus épületével ismerkedhetünk meg. A településen számos olyan szobor, emlékmű és -tábla található, amelyek segítenek bennünket Nyíregyháza történetének felfedezésében. Nyolc tematikába sorolva összesen 146 emlékjelről olvashatnak az érdeklődők, s tölthetnek ki totókat, oldhatnak meg feladatokat.
Az intézmény folyamatosan bővülő Digitális Helyismereti Archívumában egyebek mellett régi nyíregyházi képeslapok, a városi televízió és a Magyar Rádió helyi stúdiójának egykori műsorai, a Hangsúly - Hangos irodalmi és művészeti folyóirat - és nem utolsósorban a Kelet-Magyarország 1945 és 2017 között megjelent számai várják a felfedezőket.

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében az idei a 22. Internet Fiesta. Az első rendezvény óta a net a mindennapjaink részévé vált. A rendezvények célja ma már a digitális írástudás terjesztése és a világháló felhasználási lehetőségeinek minél szélesebb körű bemutatása.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról