Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Irodalmi kávézóhoz ragaszkodik a kecskeméti közkönyvtár

Üres pult és üres asztalok és székek. Hónapok óta ez a látvány fogadja azokat, akik a könyvtári kávézó nagy ablaka előtt mennek el. Lejárt a szerződése a korábbi üzemeltetőnek, így november óta nem nyitott ki a helyiség. Addig, négy éven keresztül, Merász József (Kecskemét korábbi polgármestere) családjához kötődött a kávézó.

Most tehát az üres kávézónak keres üzemeltetőt a könyvtár. Kérdésünkre Virág Barnabás igazgatóhelyettes elmondta, hogy irodalmi jellegű kávézót szeretnének, a név pedig változatlanul Könyvtári Kávézó marad.

Úgy tudjuk, hogy korábban egy-egy évre kötötték az üzemeltetést, Dde legalábbis úgy, hogy eleinte határozott egy évre, majd utána határozatlan időre lehetett hosszabbítani. Az üzemeltetést nehezíti, hogy vasárnap és hétfőn zárva kell lenni, valamint nem feltétlenül kedvez a vállalkozónak, hogy a környéken nagyon sok kávézó van, amelyek ráadásul trendik (reggeliző lehetőséggel például). Az irodalmi jelleg és a könyvtári környezet viszont inkább klasszikus kávézót enged nyitni. A könyvtár csaknem 30 éve működik a Piaristák terén, a kávézó is eleve annak épült, ami. Úgy értesültünk, hogy a kávézót nem feltétlenül a könyvtár látogatói használták, sokkal inkább teljesen mások voltak a vendégek, de a forgalom nem számított rossznak, tehát a közönsége megvolt. Hogy mikor nyit ki ismét a kávézó, nem tudjuk, mert erre nem kaptunk választ.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról