Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Irodalomterápia - akár a könyvtárosok mentálhigiénéért

A 21. században megváltozott a munkavállaláshoz fűződő viszonyunk. Ezekhez a megváltozott igényekhez alkalmazkodva egy újfajta irányzatként jelenik meg a terápiás szakemberek, például irodalomterapeuták bevonása a csapatépítők és vállalati workshopok világába. A módszer működésébe, előnyeibe és lehetséges alkalmazási területeibe Rudolf Panka irodalomterapeuta vezeti be az olvasókat.
Ma a munkavállalók olyan állásra vágynak, amiben teljes személyiségükkel tudnak részt venni: azonosulni akarnak a munkaadó cégük értékeivel, céljaival, azt szeretnék, ha a munkájuk értékteremtő lenne, motiváltan szeretnének különböző kihívások elé nézni, folyamatos fejlődés lehetősége mellett. Az is sokszor előfordul, hogy elsődleges baráti körük, szociális hálójuk nagy része kollégáikból tevődik össze. Szabadidős tevékenységeik így egybefonódnak céges életükkel, nem különül el munkavállalói és magánszemélyiségük.
Éppen ezért elengedhetetlen, hogy a cég alkalmazkodjon ezekhez a változó igényekhez: teljes személyiségként kezelje alkalmazottait, vegye figyelembe szerteágazó és több területet érintő igényeiket.
A bennünk rejlő kreativitás - Ezekhez a megváltozott igényekhez alkalmazkodva jelent meg újfajta irányzatként a terápiás szakemberek bevonása a csapatépítők és vállalati workshopok világába. Ezen belül a különböző művészetterápiás irányzatok itthon is egyre népszerűbbek, ami nem is csoda, hiszen a mindannyiunkban ott rejlő kreativitást, asszociációs és absztrakciós képességet hívják segítségül.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról