Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Iskola és könyvtár együtt - Nagybajomban, hátrányos helyzetű gyerekeknek is

Csak ráírnak a könyvtárosra a hétvégén az olvasók, hogy melyik könyv kell, és már viszi is - ilyen egy elhivatott vidéki könyvtáros élete, derült ki egy előadásból. Az én könyvtáram projekt gyakorlati tapasztalatairól tartott beszámolót Rázsits Veronika, a nagybajomi Gyergyai Albert Városi és Iskolai Könyvtár link könyvtárosa. Tíz éve dolgozik egyedüli könyvtárosként a kisvárosban.
A nagybajomi könyvtárban 15 ezer kötet van, köztük 6 ezer gyermekkönyv. A könyvtár az egyedüli állandó nyitvatartási idejű kulturális intézmény a településen. A könyvtáros munkáját kulturális közfoglalkoztatott segíti, de az utóbbi években erre nem találtak jelentkezőt. Szerencsére a helyi Alternaiv ifjúsági és kulturális egyesület sok pályázatot nyert, amelyek megvalósítási helyszíne a könyvtár. Olvasóköröket építettek ki 7-12 éves gyermekeknek. A segítségnyújtás fontosságáról tartottak foglalkozást a hátrányos helyzetű kisiskolásoknak, ekkor magyar és lovári nyelven is elhangzott egy mese.
A somogyi könyvtárosok arról is hallhattak előadást, hogyan működik együtt a téka és az iskola jól egy csapatban, illetve mit tehetnek a siketek és más fogyatékossággal élők könyvtári ellátásáért.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról