Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Iskolai könyvtár lett egy repülőgép törzséből Angliában

Egy repülőgép törzséből iskolai könyvtár lett az angliai Bristolban. Az iskola könyvklubja virágzik, miután a repülőgép törzsét könyvtárrá alakították át. A Bristol mellett található St. Helen Általános Iskola hosszasan spórolt, hogy megvásárolhassa a géptörzset, amely 2023 januárjában érkezett meg és kisebb átalakítások után végül az intézmény kedvelt helyévé vált. A könyvtár egyben szabadtéri tanteremként is funkcionál. Richard Adams, az igazgatóhelyettes szerint a diákok igazi örömöt lelnek az olvasásban. A hivatalos megnyitóra az év elején, az olvasás világnapján került sor.

Az ötlet azután született meg, hogy az iskola versenyt hirdetett a gyerekeknek, hogy válasszanak új neveket a tantermeknek, és a tanulóknak az a csodálatos ötletük támadt, hogy repülőgépekről nevezzék el őket. A térség kötődése a repülőgépekhez már komoly múltra tekint vissza. A diákok egy iskolai kirándulás után jöttek elő azzal a nagyszerű ötlettel, hogy megmentenek egy repülőgépet, amely befejezte szolgálatát.

Mivel a gépet a közeli Filtonban építették, ez nagyon jól illeszkedett a helyi, repülőgépekkel kapcsolatos szemléletükhöz is. Eredetileg kissé rossz állapotban volt a gép teste, ezért a korábbi igazgató és a helyi közösség összefogott, hogy megvásárolják és felújítsák, majd átköltöztessék az iskolába. A törzset ezután egy daru segítségével az iskolaudvarra vitték.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról