Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Iskolai könyvtárak megerősítését célozza a könyvtárosok egyesülete

A Great School Libraries hároméves, bizonyítékokon alapuló kampány, amelyet a CILIP, a brit könyvtári és információs egyesület, a CILIP School Libraries Group (SLG) és az School Library Association (SLA) vezet. A program célja, hogy az Egyesült Királyság minden iskolájában helyreállítsa a könyvtárakat és a könyvtárosokhoz való hozzáférést. A kampány vezérelve az a szilárd meggyőződés, hogy minden gyermek megérdemli a nagyszerű iskolai könyvtárat.
A kampány 2. szakasza mostanra befejeződött, és március 7-én, kedden hivatalosan is elindították a Libraries All-Party parlamenti csoportjában, melynek házigazdája Gill Furniss parlamenti képviselő volt a Westminster állambeli Portcullis House-ban.

Nick Poole, a CILIP vezérigazgatója elmondta: "A kiváló iskolai könyvtárosok nemcsak a diákokat támogatják, hanem a tanárokat is - ezzel is segítve a színvonal és az eredmények emelését az egész világon. A bizonyítékok azt mutatják, hogy az elkötelezett könyvtárosokkal és könyvtári személyzettel rendelkező iskolai könyvtárak jobb eredményeket hoznak a tanulók számára. Inspirálják az embereket, fejlesztik az írástudást az olvasás szeretetén keresztül, és segítenek olyan élethosszig tartó készségek elsajátításában, mint az információs és a digitális írástudás, valamint a gyermekek fejlődésének más területein, mint például a karrier, a kreativitás, a kutatás, a függetlenség kialakítása, az empátia és a jólét. A kampány továbbra is olyan bizonyítékokkal szolgál, amelyek egyértelműen megmutatják az iskolai könyvtárak értékét - nem csak a tanulók, hanem a tanárok, az iskolák és a társadalom szélesebb köre számára is. Ezért mondjuk, hogy minden gyermek megérdemel egy nagyszerű iskolai könyvtárat."

... A CILIP felmérte Nagy-Britannia iskolai könyvtárainak helyzetét, s közreadta ennek megállapításait. Az erre alapuló jelentés ajánlásokat tartalmaz a szigetország nemzeti kormányainak, oktatók és ágazati szervek számára a helyzet előmozdítására annak érdekében, hogy minden gyermek részesülhessen az iskolai könyvtár előnyeiből.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról