Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Iskolai könyvtáros hősök - az esélyegyenlőtlenség ellen - példák 1. (olvasóink szavazatára)

Mi kell a könyvtári munka sikeréhez? - Nos, határozottság, képzelőerő és a legjobb megoldást kereső szemlélet. Olyan könyvtárosokat mutatunk be, akik a használók érdekeit tartják szem előtt, és lehetőségük szerint minden eszközt igénybe vesznek céljuk eléréséhez.
1. Érettségi megszerzése egy rezervátum könyvtárában.
Sandy Tharp-Thee használói közül kevesen fejezik be a középiskolát, még kevesebben jutnak el főiskolára. Sok gyermek nagyszülőkkel él, kiknek anyagi helyzete korlátozza az előrejutást. Hiányoztak az olyan lehetőségek is, melyek az egészségügyi állapotfelmérést tették lehetővé. Sandy irányításával már több, mint 80-an leérettségiztek. Jelenleg egy olyan programon dolgozik, mely az időskorúakat aktivizálja a számítógép alaposabb megismerésében.
2. Gentlemen's Club Arizonában
Jamille Rogers iskolai könyvtáros a klub alapítója. Kb. 100 tanuló vesz részt a programban. Havonta egyszer a résztvevő fiúk öltözéke is jelzi a sikerességre utaló igényüket. A program kezdete óta a viselkedési problémák száma visszaesett, a tanulásban is szép eredményeket értek el.
3. Sérült gyermekek támogatása
Stephanee Rauch iskolai könyvtáros Tennessee államban. Olyan diákokkal foglalkozik, akik tolókocsival közlekednek, többen halmozottan sérültek. Több dologgal is próbálkozott, melyek segítik a gyermekek olvasási igényeinek bővítését. Munkájának eredményességét leginkább az mutatja, hogy januárban megnyitottak egy új könyvtárat, mely a sérült diákok javát is szolgálja. (folyt. köv.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról