Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Marketing-ötlet 24. - Ismeret fiataloknak - Instagramon

Eddig sosem látott projekt indult el szerda délután, és tartott csütörtök délig (amikor Izraelben a holokausztra emlékezve megállt az élet) a fiatalok körében talán leginkább kedvelt közösségi oldalon, az Instagramon. Mint arról a The New York Times írt, éppen ez volt a cél: a holokauszt emléke világszerte mindinkább eltűnik, ezen a csatornán azonban talán sikerül elérni azokat, akiknek tudniuk kell róla. Milyen lett volna tehát egy fiatal zsidó lány Instagramja 1944-ben? Az ötletgazda Mati Kochavi megannyi fiatal naplóját olvasta el, és jutott el végül az 1944-ben 13 éves Eva Heymanéhoz, aki Nagyváradon élt egy polgári családban. Azért esett rá a választás, mert naplója egy önfeledt tini mindennapjaival indul, és pár nappal azelőtt szakad meg, hogy feltuszkolták egy vonatra, amely Auschwitzba szállította. Felfoghatatlan és elfogadhatatlan dráma körvonalazódik tehát az Instasztorikban. A tragédiát pedig csak fokozza a tudat, hogy Eva Heymant 1944. október 17-én megölték. A naplóját az Auschwitzból hazatérő, később öngyilkosságot elkövető édesanyja találta meg. A cikkből kiderül, milyen előkészületek előzték meg a forgatást, milyen viták bontakoztak ki a projektről. A magam részéről pedig csak egyet tudok javasolni: nézzétek meg Éva történetét! (via HVG Pártolói hírlevél)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról