Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ismét egy pályaelhagyó - a humán erőforrás elherdálása kategória...

A KIT vagy 10 éve megszólaltatott könyvtárelhagyó szakembereket - "menekülteket". A minap egy friss esettel találkoztunk. Egy nagy hazai közkönyvtár volt munkatársa mesélte:
"...És egy idő után gyakorlatilag nem volt munkám. Ott ültem, mindenféle tudással felvértezve, és annyi volt a feladatom, hogy reggel szerkesszek meg egy Excelt. Ez igénybe vett a nyolc órámból körülbelül hat percet, aztán vártam, hátha lesz valami. Én... nagyon nehezen bírom, ha a munkaidőm tétlen. Inkább túlórázom magamtól akár napi négy órát is, ha szeretem, amit csinálok, mint hogy csak úgy üljek. Rühellek unatkozni. Emellett azt is nehezen viselem, ha az adott dologhoz kevéssé értők, de vezető pozíciójuknál fogva mégis fontosabb egyének szava akadályozza a munkát. Ezt meg az igazságérzetem nem bírja. Meg a semmim se.
E kettőnek köszönhetően sajnos olyan testi-lelki bajaim jöttek elő, amik még soha, de nem terveztem velük kísérletezni. Meg kellett onnan lépnem, mert nagyon súlyos következményei lettek volna, ha maradok. Annak ellenére is, hogy a kollégáimat imádtam (de tényleg), a közvetlen főnökségemet is imádtam (de tényleg!), és jólesett kimondani mindig, hogy könyvtáros vagyok és közben még ez, meg az, meg amaz.
Nem zavart a fizetés sem. Ketten vagyunk [párommal], így elvoltam.
De ott kellett hagynom ezt a helyet, mert beleőrültem volna, szó szerint.
Most olyan munkahelyen vagyok, ahol nincs idő lazsálni. Könyvek között élek, van benne egy kis monotonitás, épp annyi, amennyi kell, de kreatív is, és sokszor elég ad hoc (amit mondjuk nem szeretek annyira, de megférek vele, és már csak röhögök rajta).
A kollégák azért még mindig hiányoznak. :) (név a szerkesztőségben)

Régebbi hírforrás(ok): Tapasztalt könyvtáros pályaelhagyók vizsgálata -- kétes munkakörülmények és vezetők link A pályaelhagyás tartósan lerontja a könyvtáros szakma teljesítőképességét! link 5 biztos jele annak, hogy mérgező munkahelyen dolgozol: így mentheted meg magad link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról