Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ismét felfúvódik az internetlufi?

Mintha ismét kezdene felfúvódni a .com-lufi, az internetes cégekért már megint a nyereségük sokszorosát fizetik ki a befektetők. Tíz éve vezették be a New York-i Értéktőzsdére a Netscape részvényeit, amivel kezdetét vette az internetpapírok rövid tündöklése, majd később gyors bukása. A .com-lufi kipukkanását azonban mintha kezdenék elfelejteni a befektetők, a jelek szerint ismét kezd felfúvódni az a bizonyos buborék - írja a CNNMoney. A legegyértelműbb jeleket a Google produkálja, a cég részvényeinek árfolyama az alig fél évvel korábbi tőzsdei bevezetéshez képest több mint háromszorosára emelkedett, s a kezdetben még 85 dolláros jegyzés immár a 300 dolláros határt közelíti. A jövőbeli fejlődés ígéretéért cserébe mintha a befektetők nem is figyelnének a megtermelt profitra, az internetpapírok többsége ugyanis ismét nyereségének többszörösén forog. A Google-ért például a tavalyi egy részvényre jutó nyereség 87-szeresét, a Yahoo-ért 85-szörösét, de az e-bay-papírokért is a profit 56-szorosát fizetik ki a befektetők. - F: jún. 14.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról