Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ismét kongatják a vészharangot teleház ügyben, az állam már leírta a civileket?

Közel száz teleház szűnhet meg még az idén, főleg azok, amelyek önkormányzati tulajdonban vannak -- mondta Fejes István, a Magyar Teleház Szövetség elnöke. A hazai teleház rendszer a 90-es évek elején Európaszerte egyedülálló kezdeményezés volt, működőképes hálózatnak tűnt, mi több, külföldről jártak csodájára, elemezték, tanulmányozták. Most mégis úgy tűnik, részben életképtelenné vált. Az elnök egyébként maga is részt vesz az abai teleház működtetésében. A községben, ahonnan származik, fontosnak tartja a teleház működtetését annak ellenére, hogy ő ma már Budapesten él. - Az abai teleház civil alapon működik, az egész napos nyitva tartást nem tudtuk megoldani, nem volt rá keretünk. Éppen ezért minden este 18-21 óráig tart nyitva az intézmény. Hetente két alkalommal én tartom a frontot, és bizony tapasztalom, hogy van rá igény. Ugyanis Abán már öt éve van szélessáv. Attól azonban, hogy az emberek hazaviszik a számítógépet és az internetet, még mindent nem tudnak megoldani. Például ott van az elektronikus bevallás. Az állam a teleházakra lőcsölte annak megoldását, forrást azonban nem biztosított hozzá. Pedig ez az a fajta feladat, amihez hozzáértő embert kellene biztosítanunk. Sok ehhez hasonló közfeladat látunk el, ezekre olyan igény van, hogy amikor a teleházat nyitom, már sorban állnak az emberek. Ilyenkor az a hat gép, amit például az abai teleházban biztosítani tudunk, kevés, többre azonban nem futja. Az volna jó, ha olyan nagy volna rá a kereslet, hogy piaci alapon tudnánk működtetni egy házat. A jövő útja az lehetne, ha civil kézbe kerülne a hálózat. - F: júl. 12.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról