Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Itt a Google irodai szoftvercsomagja

A Google eddig is igyekezett szakítani azzal, hogy csupán egy területre, az internetes keresőkre koncentrál. Jól bizonyítja ezt a YouTube megvásárlása vagy a könyvdigitalizálási program. A Google Book Search kapcsán sok támadás érte a vállalatot, azonban vitathatatlan, hogy egy érdeme mindenképpen van: valóságos könyvdigitalizálási hullámot indított el és egyre több hasonló projekt indult. Ebben a programban a cég egyik konkurense a Microsoft. Azonban úgy tűnik nemcsak itt, de egy másik területen is összeakadt a két fél. A Google ott támadja a Microsoftot, ahol utóbbi igazán előnyben érezheti magát, ez pedig az irodai programok piaca. A most piacra dobott Google Apps Premier Edition bármely cég vagy szervezet számára elérhető, munkaállomásonként 38 euróba kerül, így jóval olcsóbb a Microsoft Office irodai szoftvercsomagnál. Az új Premier változatban további tíz gigabájtnyi tárhely érhető el az elektronikus levelek számára, az e-maileket akár a mobiltelefonra is továbbítják és a szolgáltatást egy 24 órás forródrót teszi teljessé. A szövegszerkesztő segítségével akár ötven személy is dolgozhat egyszerre egyetlen dokumentumon. - F: febr. 25.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról