Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Itt a hazai könyvtári webáruház - könyvtári rendezvényekre is

Június elején elindult a kecskeméti Katona József Könyvtár webáruháza link , melyben helytörténeti könyveket, helyi szerzők szépirodalmi műveit, hangfelvételeit, játékokat, kötészeti termékeket, folyóiratokat és vegyes témájú használt könyveket kínálnak vásárlásra.

Wordpress alapú honlapjukon a WooCommerce bővítmény segítségével fejlesztették az eladási felületet. Az országban - a szekszárdi Illyés Gyula Könyvtár webshopja link és a szentendrei Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár online áruháza link után - harmadik ilyen kezdeményezés újdonsága, hogy itt már könyvtári programra szóló jegy is vásárolható, bár ritka a könyvtárban a nem ingyenes rendezvény.
Az új webáruház megalapozza, hogy az értékesítés lehetősége szempont legyen a szolgáltatások fejlesztésénél, a könyvtárat, illetve produkcióit kulturális értékként kezelje a társadalom.

A fejlesztést az NKA Könyvtári és Levéltári Kollégiumának Innovatív, új szolgáltatások kidolgozása, gyakorlati bevezetése, fejlesztése című pályázata támogatta.

Használói visszajelzés a közösségi felületen pozitív, a forgalom már a fejlesztés időszakában megindult, az összesítő statisztika az év végén készül el. (Katona Tibor, tájékoztatás vezető)

Régebbi hírforrás(ok): Miket árul shopjában a New York Public Library? link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról