Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Itt a LibMate kampány?

Az elmúlt hetekben több könyvtárat kerestek meg a LibMate integrált könyvtári rendszer képviselői. A KSH könyvtárában link már működő rendszer némileg rejtélyes: honlapja egyelőre nem található. Az áprilisi Networkshopon volt előadás róla: link , ahogyan az EKE szakmai napján is.

A meglévőhöz alapbeállításban ragaszkodó könyvtárosok számára komoly (jó esetben szakmai) érvek kellenek, hogy döntsenek a "rendszerváltásról". Ezért merülnek fel olyan kérdések, mint pl.: hogyan lesz biztosított a további fejlesztés? Ki garantálja, hogy lesz rá szakember és pénz?

Többen úgy tudják: több megyei könyvtár munkatársai megnézték már működés közben. Úgy tűnik a kecskeméti Katona József Könyvtár elkötelezte magát mellette link , de még nincs hír vásárlásról.

"Az árat illetően csak annyi derült ki eddig - mondta egy könyvtárvezető -, hogy az első, ingyenes év után is olcsóbbnak ígérik, mint a jelenleg piacon lévő termékeket. Hogyan lehetséges ez?"

A KIT igyekszik további információkat szerezni az OSZK-tól is, s azokat későbbi lapszámainkban közzétenni. (MG)

Hírforrás: KIT-összeállítás
2023. november 27.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=itt_a_libmate_kampany
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról