Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Itt a teljesen online könyvtári MS-diploma!

Az ALA (Amerikai Könyvtárosok Egyesülete) által akkreditált online Master of Library Science program célja olyan kreatív problémamegoldó emberek felkészítése, akik proaktív ügyfélközpontú szolgáltatásokat nyújtanak az információs szervezetekben.

Tananyagukat ezért az alábbi témákból állították össze:
- Elméleti alapozás, a könyvtári és az információs menedzsmenthez szükséges készségkészlet.
- Eszközök modul: katalogizálás, osztályozás, információkeresés, és -újracsomagolás, információigények azonosítása, információs szolgáltatások tervezése és értékelése, nyomtatott és elektronikus források használata.
- Alkalmazások modul: kibővítik és kiterjesztik az elméleti tanfolyamok témáit, és az információátadásra, a globális információs infrastruktúrára, a menedzsmentre és a technológiára összpontosítanak.
- Választható modulok: a szakma aktuális kérdései, illetve lehetőség az oktatási tapasztalatok szintetizálására, a pályára lépés sikere érdekében.

A képzés a tapasztalt oktatók mellett felhívja a figyelmet a szakmai kapcsolatépítés lehetőségeire is: "Országszerte és szerte a világon több mint 3300 öregdiák remek álláskeresési hálózatot jelent." Emellett a hagyományos képzésben gyakran figyelmen kívül hagyott megváltozott képességűek számára is felkínálja az online képzés lehetőségét. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról