Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Itt az anti-Instagram, a Hipstamatic

A barátokkal való kapcsolattartásra és a fotók megosztására fókuszál az újraindított Hipstamatic applikáció, ami egyszer már lemaradt az Instagrammal folytatott versenyben - most azonban, hogy sokan elégedetlenek a Meta nagyon megváltozott platformjával, újból elindítják azt. A Facebookot is kiadó Meta tulajdonában álló Instagramot egyre gyakrabban éri az a kritika, hogy nagyon eltért attól, ami volt a 2010-es évek elején: egy fotók, élmények megosztására szolgáló platform.

A szolgáltatás - ami időközben került az akkoriban még Facebook nevet viselő Meta kötelékébe - szépen lassan átalakult, megjelentek a videók, a történetek, a Reels, és napjainkban már inkább hasonlít egy TikTok-utánzatra. Sokaknak nem tetszenek például az algoritmus által összeállított bejegyzések - az ismerősök posztjainak kárára.

A felület inkább a közösségépítésre fókuszál, hogy a fotóinkat megosszuk a barátainkkal különböző kreatív módokon. Van több száz filter a fotókhoz, de ezek is az egyediségre fókuszálnak - ezek zöme valamilyen retró filter. Sőt, az is érdekes, hogy a képek 30 nap elteltével nemes egyszerűséggel törlődnek, de a feltöltött fotókat természetesen le lehet tölteni a készülékünk galériájába, hogy ott megmaradjanak. A felhasználót követni sem fogják semmilyen módon.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról