Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Itt az Év Könyvtára 2011! -- a teljesítmény számít (kiharcolta az adóemelést is)

Egy lakosra 17 kölcsönzés, ás 7,7 könyvtárlátogatás jutott az amerikai Washington állam King Megyéjének könyvtárában 2010-ben. E számok a legmagasabbak az országban. Emellett százezer új használói igazolványt állítottak ki, programjaikon pedig 77 ezer ember vett részt (lakosság: 1,3 m). 40 ezer e-könyvük napi 1450 letöltést generál.
A cikk részletesen beszámol a könyvtár viselt dolgairól. Pl.: jó időérzékkel álláskeresést támogató szolgáltatást indítottak a válság kitörésekor -- a vállalkozássegítő programok mellett; az iskolai könyvtárak nehéz helyzetbe kerülésekor diákoknak indítottak új szolgáltatásokat, pl. házi feladat-készítést segítő szolgálatot. Új egységeiket környezettudatos technológiával építették, integrált rendszerük nyílt forráskódú. Alacsony forgalmú helyeken bezárták fiókjaikat, hogy bővíthessék kapacitásukat a zsúfolt helyeken. A könyvtár külön adózási tételt jelent, és teljesítményével e nehéz időkben is kiharcolta a könyvtárcélú adóemelést. Mindezek mellett a könyvtár karrierfejlesztési programja is izgalmas. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról