Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Ízőrző könyvtáros - helyismereti gasztro könyvtárbranding

A vidéki élet gasztronómiai értékeit szeretné bemutatni a zákányszéki Zabosfai Ízőrzők közössége, akik egyúttal hagyományt is szeretnének teremteni a kezdeményezéssel.
Az első adásban a műsor házigazdája, Paraginé Tóth Edina könyvtáros sütött húsvéti fonott kalácsot. A YouTube-on és a Facebookon is elérhető adásnak akkora sikere volt, hogy a nézők azóta is küldik nekünk a kalácsaikról készült fotókat - mondta Edina. A második adásban Kazi Péter készített háromfogásos - marhahúsleves, töltött tyúk, diós rácsos linzer -, hagyományos ebédet. (Délmagyar)
- Paraginé Tóth Edina nyilatkozott a KIT-nek: - Az ízőrzők és a Zákányszéki Könyvtár közötti kapocs több szempontból is adott. Könyvtárosként és egyesületi titkárként korábban mi is gyűjtöttük a régi recepteket és kiadványunkban. A Zákányszéki Életképekben közöltünk korábban jó néhányat nyomtatott formában. A "szerep", amire felkértek, hogy legyek a háziasszonya az Ízőrzőknek, egyrészt nem állt tőlem távol, másrészt a települési médiában eddig is részt vállaltam. Ez persze teljesen új "szerep", de könyvtárosként is fontosnak érzem a felvállalását, hogy filmeken örökítsük meg a helyi ízeket, recepteket, melyek az Értéktárba is bekerülhetnek majd. Terveink között szerepel, hogy ősszel az elkészült videó- és képanyagokból a könyvtárban vetítéseket hirdetünk, ami jó apropó lesz a találkozásra, a beszélgetésre, a közösségépítésre. Így kapcsolható össze a könyvtárral a Zabosfai Ízőrzők.
KIT: Néhány hete beszámoltunk link egy marketingeseményetekről - mégha ezt a kifejezést nem is használjátok. Úgy tűnik, hogy a mostani branding (márkaépítés) is ösztönös.
PTE: Mi sem tudtuk, pontosan mibe vágunk bele, de meglepő volt, hogy pl. a húsvéti fonott kalácsot, amit én sütöttem, mennyien elkészítették és kérés nélkül sorra érkeztek a fotók. Volt, aki nyugdíjasként élete első kalácsát sütötte meg... ez fantasztikus érzés!
KIT: És persze könyvtáros készíti, könyvtár dokumentálja, élményekkel beépülve a közösség információáramlásába és közösségi életébe.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról