Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Január óta nem működik a mozgókönyvtár 43 zalai településen

Január óta nem működik a kistelepüléseken közkedvelt mozgókönyvtári szolgáltatás. A minisztérium tájékoztatása szerint napok kérdése és újraindulhat a rendszer. A problémát Magyarszentmiklós polgármestere, Horváth Zoltán vetette fel a nagykanizsai kistérségi társulás ülésén a közelmúltban. Konkrétan azt kérdezte: mi az oka annak, hogy településükön több hónapja nincs mozgókönyvtári szolgáltatás, és hogy a falu vonatkozásában erre elkülönített 638 ezer forinthoz miért nem férnek hozzá a könyvtárak?
-- Biztosan van rá magyarázat, de engem ez nem érdekel, nekem az a fontos, hogy legyen mozgókönyvtár -- jelentette ki a polgármester. -- Ugyanis a lakosság részéről nagyon nagy igény van rá. Minden héten jöttek a könyvtárosok, hétfői napokon kihozták a rendelést, s egy-másfél órán át lehetett válogatni.
-- A szakma már hónapok óta dolgozik az új mechanizmus szerint működtetendő mozgókönyvtári szolgáltatás újraindításának előkészítésén -- ezt már Kiss Gábortól hallottuk. -- Az ehhez kapcsolt forrás, 163 millió forint is rendelkezésre áll, de addig nem tudunk hozzányúlni, amíg nem jelenik meg a pénz felhasználását szabályozó rendelet.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról