Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Januárban indul a Márai-program

Jövőre egymilliárd forint állami támogatással bővül a hazai, idén eddig recessziót mutató könyvpiac -- jelentették be tegnap a Nemzeti Kulturális Alapnál (NKA), miután a szervezetet irányító főbizottság döntött az úgynevezett Márai-program beindításáról. Harsányi László, a testület elnöke hangsúlyozta, a hazai könyvkultúra majd' minden szereplője nyer az évente ismétlődő programmal. A döntés szerint a hazai és határon túli magyar könyvkiadók az elmúlt három évben elkészült köteteikkel pályázhatnak az NKA-nál, ahol a könyvtári szakkollégium által létrehozott szakértői testület kiválaszt ezer címet. E listáról rendelhet tetszés szerint az előre kijelölt mintegy hatszáz nyilvános könyvtár (ez a hazai könyvtári hálózat fele). A listát fokozatosan frissítik, hogy a könyvtárlátogatók az új műveket ismerhessék meg. Harsányi leszögezte: nem a könyvtáraknak járó eddigi könyvbeszerzési támogatásokat akarják kiváltani, a bibliotékákat fenntartók erre tekintettel nem csökkenthetik eddigi kereteiket. A hazai könyvtári hálózat jelenleg mintegy hatmilliárd forintot költ dokumentumok beszerzésére, ebből több mint hárommilliárd megy el könyvekre. Ez azt jelenti -- ha az összeg valóban nem csökken --, hogy a Márai-program révén évente harmadával növekedhet a látogatókra költött összeg, ennyivel több könyv lesz a bibliotékákban. Az új mecenatúra a kortárs magyar szépirodalmat, ismeretterjesztő- tudományos és szakkönyveket, gyerek- és ifjúsági műveket részesíti előnyben. Népszerű szórakoztató könyveket, lektűröket és tankönyveket nem fognak fölvenni a listára.
-- Kommentár a Könyvtáros.com-on

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról