Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 


Járnak-e még könyvtárba az emberek? - Gyerekfoglalkozásokban gondolkodnak Tiszalökön

Gyakran felteszik a város lakói a kérdést a tiszalöki városi könyvtár link ;link dolgozóinak: Járnak-e még könyvtárba az emberek?
- Jelentjük, igen. Járnak az emberek könyvtárba, és szükség van ránk - tájékoztatták szerkesztőségünket a munkájukról a könyvtárosok. - Azt lehet mondani, hogy 0-tól 99 éves korig várjuk az olvasókat, felhasználókat különböző programokkal, a baba-mama klubtól az iskolásoknak szervezett foglalkozásokon át az idősek klubjáig. Igyekszünk vonzó közösségi térként is megjelenni, ahol mindenki jól érzi magát, minden generációt szívesen látunk, és mivel Digitális Jólét Program Pont vagyunk, mentorunkkal, Tölgyesi Attilánéval az élen a digitális világban is segítjük az eligazodást. Könyvtárunkban a hagyományos foglalkozások is népszerűek, így évek óta tartunk kézműves-foglalkozásokat diákoknak.
- Utoljára például húsvéti kézműves-foglalkozást tartottunk Rókáné Bagdi Andrea felnőttkönyvtárossal szokott helyünkön, a Galériában, ahol kényelmesen elfér egy évfolyam. A gyermekek mindig kíváncsian várják, milyen kézművesötlettel fogadjuk őket. Most utoljára húsvéti nyuszit alkottunk, amelynek az ölében pont elfért egy csokitojás. Ezekkel a foglalkozásokkal az az elsődleges célunk, hogy a gyerekek ismerős helyként tekintsenek a könyvtárra, könyvajánlókkal az olvasáshoz is meghozzuk a kedvüket. A másodlagos célunk a finommotorika fejlesztése, hiszen a kéz és az agy szoros kapcsolatban áll egymással. Mivel a mai gyerekek többsége a számítógép előtt ül, nem használ ollót, nem vág, nem színez, nem hajtogat, nem ragaszt.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról