Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Játékosokból olvasók

Lehet-e az olvasó játékos? Lehet-e az elolvasandó könyv küldetés? Lehet-e segítő a könyvtáros? Lehet-e a megoldandó feladat legyőzendő ellenfél? Pusztai Ádám A könyvtár nem játék, de közel állhat hozzá című előadása - amely a Kamaszok a könyvtárban konferencián hangzott el Szegeden - bemutatta, hogy van olyan módszer, amellyel megszólíthatjuk a játékos attitűdű fiatalokat. A gamification olyan stratégia, amelyben online és offline térben játéktervezési elemeket használunk nem-játék környezetben egy elvárt felhasználói viselkedés kiváltására. A Szókereső, a Bingó, és a Torpedó, a QR-vadászat mellett narratívákat alkalmazhatunk e célból. A befektetett munka hosszabb távú megtérülése várható (kb másfél, két év).
A FSZK kőbányai fiókjában óvodásokat szólítanak meg könyvtári mesével, ahol a könyvtárosok is a mese szereplői. Így - a szórakozás, a szenvedély, a kihívásokat jelentő kalandok izgalmának, az alkotás örömének érzésének erősítésével - a külső motivációnál hatékonyabb és tartósabb hatású belső motivációs mechanizmust aktiváljuk. Bővebb információ a témáról elérhető: link
- Kapcsolódó: link

Hírforrás: Petrovszki Mária
2020. március 09.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=jatekosokbol_olvasok
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról