Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Javult a könyvtárosok hozzáállása a Wikipédiához

Néhány év óta sokat változott a könyvtárosok hozzáállása az online enciklopédiához. Ehhez a változáshoz nagyban hozzájárult a Wikimédia France országos elismertsége, illetve a Wikipédia-szócikkek minőségének fokozatos javulása. Így nem meglepő, hogy az együttműködő könyvtárosok száma is folyamatosan növekszik, noha még mindig sokan csak a Bibliopédia (link szerkesztésében vesznek részt. Sajnos azonban az ebben közölt információ nem jut el az internethasználó nagyközönséghez. Virtuális projektek segítségével lehetne a könyvtárosokat zárt világukból kimozdítani, és intézményi szintű együttműködéseket létrehozni. A Strasbourgi Nemzeti és Egyetemi Könyvtár (Bibliothéque nationale et universitaire de Strasbourg) elöl jár ezen a téren, a széles körben történő megjelenés lehetőségét látja az intézményről szóló szócikk Wikipédiában történő publikálásában.
A tanulmány végezetül felveti a kérdést, miért vegyenek részt a könyvtárosok a szócikkek szerkesztésében. A legfontosabb érvként az információ létrehozását és közvetítését, illetve a digitális identitás kialakítását említi. (ref.: Koncz B.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról