Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Így cserkészik be az Y generációt a közösségi oldalakon

A turisztikai cégek által legfontosabbnak tekintett Y generációhoz - az 1981 és 1996 között születettek közé - tartozó utazók 85%-a a közösségi médiumok segítségével szervezi meg útjait, 34 százalékuk a más felhasználók által írt vélemények alapján választ szállodát, s 43%-uk nem megy olyan helyre, ahol nem biztos, hogy folyamatosan meg tudja osztani a nyaralásról készült képeket és videókat. A forgalom gyors és látványos visszaesésére számíthatnak azok a turisztikai vállalkozások városok és országok, amelyek nem fektetnek a közösségi oldalakon való jelenlétbe:

- Az idegenforgalom résztvevői fizetett hirdetéseket helyeznek el az oldalakon (Facebook, Instagram).
- Jól használható információik vannak a felhasználókról.
- A reklámokat úgy helyezik el, hogy azok leginkább a kiszemelt célközönséget érjék el.
- A reklámkampányok után pedig a közösségi oldalakon pontosan lemérhető, mi sikerült jól, s mi fulladt kudarcba.
- Naponta milliószám születnek az idegenforgalmi szolgáltatásokat értékelő kommentek. A vállalkozások pedig különféle akciókkal, illetve nyereményjátékokkal igyekeznek növelni a kedvező tartalmú vélemények számát.
- A vállalkozások éjjel-nappali tájékoztató szolgálatot tartanak fenn, rendszerint chatbotok bevonásával (a foglalási oldalakon szörföző érdeklődők négyszer nagyobb valószínűséggel választják az azonos árkategóriába tartozó szállások közül azokat, amelyeknek magasabb a korábban ott tartózkodók által adott pontszámuk).
- Válaszolnak az utazók bejegyzéseire: azon szállások, amelyek a kommentek több mint ötven százalékára reagáltak, átlagosan 6,4 százalékkal jobb kihasználtsági mutatót értek el, mint a közösségi oldalakon passzív vetélytársak.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról