Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Jogod van kérni! -- Bátortalan fiatalok megszólítása a könyvtárban

Bármi, amit kérsz, megtehető számodra a könyvtárban! A YALSA blogján eszmecsere indult a fiatalok lelkivilágáról és a 'neeeem, köszönöm, semmi baj, nem nagy ügy' mögött rejlő okokról. És persze a lehetséges megoldásról. A YALSA blogján Sarah Ludwig tett közzé vitanyitó -- és egyben a megoldást kereső -- bejegyzést a fiatalok 'nem, köszönöm'-jeiről. Sarah állítása szerint többször is találkozott az alábbi jelenetekkel: Fiatalunk soká-soká bolyong a polcok labirintusában -- szemmel láthatólag keres valamit. Amikor a könyvtáros úgy találja, hogy lejárt az az idő, amit mintegy udvariasságból a nem kérdezősködés megkövetel, odalép hozzá és megkérdezi, segíthet-e. A válasz csaknem minden esetben 'nem, köszönöm'. - F: jan. 30.

Régebbi hírforrás(ok): FIKSZ, link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról