Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Jól van a gyerek, ha játszik? - Tudástár videójátékokról szülőknek és pedagógusoknak

A videójáték téma nem először kerül szóba a gyerekaneten.hu oldalain. Pár hónapja bemutattuk erről a világ legrövidebb kézikönyvét, de azzal a jó hírrel kiegészítve, hogy elkészült a videójátékok világának alaposabb bemutatását szolgáló kiadványunk is.

Hetven oldalon keresztül igyekszünk választ adni arra a sok-sok kérdésre, amelyek jogosan merülnek fel a szülőkben és a pedagógusokban egyaránt. Foglalkozunk például azzal, hogy mi igaz a játékosokkal kapcsolatos előítéletekből, miért jó egy sötét szobában játszani ahelyett, hogy a gyerekcsapatok találkoznának a jó levegőn, hol kezdődik a problémás játékhasználat, és milyen valódi veszélyeket rejt magában a videójáték.
Elfogulatlanul, több oldalról járjuk körbe ezt a gyerekek és szülők mindennapjait sűrűn átszövő kikapcsolódási tevékenységet, hogy bemutassuk a benne rejlő lehetőségeket is, hiszen a játék kihat az önismeretre és a társas kapcsolatokra is, és ezzel meghatározza a felnövő generáció ízlését és a kultúráját.
A videójátékok ugyanis kompetenciákat fejlesztenek, csapatmunkára ösztönöznek, sőt segít(het)enek a problémamegoldásban. Ezekre a képességekre a gyerekeknek nemcsak az iskolában, hanem a felnőtt korukban, például a munkaerőpiacon is nagy szükségük lesz.

Négy nagy témakör segítségével merülünk a videójátékok világába: először mint jelenséget vizsgáljuk; majd kitérünk a kockázataira; a harmadik rész a videójátékokban rejlő lehetőségeket tárja fel; a negyedik pedig médiumként tekint rá, megmutatja például, hogy mi köze a történetmeséléshez, a filmekhez, vagy akár a komolyzenéhez.
A Jól van a gyerek, ha játszik? című kiadvány letölthető: link .

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról