Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Jószaki: kontárok kíméljenek

A magyar internet egyik legnagyobb hiányát látta meg a Jószakit fejlesztő Terray Tamás és Pfenninberger Ádám. Az iWiW alkalmazásként elérhető szolgáltatás a valóban jó, ismerősök által ajánlott mesterembereket, szakikat akarja kiközvetíteni az épp lakatost, burkolót, informatikust vagy épp üvegest kereső emberekhez, mégpedig az iwiwes kapcsolati hálózat segítségével. Terray szerint az ötletük kedvez a szakiknak is, hiszen a jó munkát végző, becsületes mesterek pozitív értékelésekhez, ismertséghez, és reményeik szerint jobban fizető munkákhoz juthatnak általa. A szakikat kereső felhasználók pedig biztosak lehetnek abban, hogy nem egy kontárra bukkannak rá, akinek a hanyag munkája miatt fél év múlva lehull a csempe a falról, vagy darabokra esik a fűtés a tél közepén. Értékelt autószerelőt már lehet találni a Jószakin
A Jószaki arra épít, hogy az ismerősi körön belül gyakorta kézről-kézre járnak a jó szakemberek. Akinek épp szüksége van egy mesteremberre, az a barátai között kérdez körbe. Sőt, akik maguktól találnak remekül dolgozó szakikat, azok is hajlamosak ezt lelkesen elmesélni az ismerősöknek. Az alkalmazás annyit ad ehhez a működő modellhez hozzá, hogy az eltitkolt, a tönkretett lakás romjain sűrűn átkozott kontárokat is lehet benne értékelni. A Jószaki tehát nem csak azt mondja meg, hogy kivel érdemes dolgoztatni, hanem azt is, hogy kit nem szabad kihívni.
A rendszerben már most több ezer szaki található, ám rendkívül sok olyan mestert találtunk, akinek még nincs értékelése. Rendszergazdát, fodrászt, remek műkörmöst vagy profi autószerelőt azonban már most is lehet találni a program segítségével, érdemes kipróbálni.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról