Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Jubilált az Ipolysági Városi Könyvtár - dokumentált múltjukat is bemutatják

Megalapításának hetvenedik évfordulója alkalmából november 23-án szervezték meg a jubileumi emlékülést az Ipolysági Városi Könyvtárban link . A gazdag programkínálattal tisztelegtek az elődök áldozatos munkája előtt, köszöntötték a helyi és a környék íróit, illetve ünnepeltek a felvidéki és magyarországi szakmabeliekkel.
A könyvtár mellett immár hatodik éve működő Ipeľ-Ipoly Galériában értékes relikviákat is felvonultató kiállítás mutatja be az elmúlt hét évtized történéseit. A fotókon valamint a felsorakoztatott tárgyi emlékeken felelevenednek a könyvtárnak helyet adó egykori épületek, a belső terek a bútorzattal és az egykori lelkes könyvtárosok.
Ugyancsak megörökítődtek a könyvtárban lefolytatott legkülönfélébb rendezvények. A neves irodalmárokkal folytatott író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, szavaló- és prózamondó versenyek, valamint egyéb népművelő és ismeretterjesztő események. Külön galéria mutatja be a városhoz, illetve a szűkebb környékéhez kapcsolódó írókat, költőket, könyvszerzőket.
A történelmi visszapillantó kiállítás teret ad a galéria korábbi kiállításainak is. Az érdeklődők fellapozhatják az intézmény krónikáit, albumait, s értékes könyvekbe is beletekinthetnek.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról