Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kamaszkönyvtár nyílt Gödöllőn - csocsó, xbox és telefontöltő bicikli is

2018. október 12-én adták át ünnepélyesen az ország legújabb kamaszkönyvtárának kulcsát a Gödöllői Városi Könyvtárban link . A részleg egy funkcióját vesztett épületrészben kapott helyet. A korábban Infohídként működő helyiség elhelyezkedése szimbolikus: a gyermek és felnőtt könyvtárat összekötő folyosó tökéletes a kamaszok számára. Távol van a nagyobb forgalmú helyektől, elzárt, ugyanakkor üvegablakaival mégis a tágasság érzetét kelti. Kialakítása, tervezése során a gödöllői könyvtárosok a fiatalok segítéségét kérték: tervezőpályázatot írtak ki, hogyan rendeznének be ők egy könyvtárat maguknak. Az eredmény egy otthonos, modern, szerethető hely, melynek különleges atmoszférája van.
A Híd pilléreit 2015 körül kezdték el lerakni, amikor a gödöllői városi könyvtár megszervezte az Olvasók Diadala nagyszabású, olvasásfejlesztési vetélkedőt. A játék eredményeként létrejött egy elektronikus könyvválasztó adatbázis, Könyvsú-GO néven, ami lassan két éve működik és folyamatosan töltődik ifjúsági könyvekkel. Több kamasz klub is indult ebben az időben, létrejöttek fiatalokból álló kisközösségek, melyek hamarosan kinőtték a gyermekkönyvtárat, és szükségessé vált egy új közösségi tér kialakítása. Az elmúlt három évben folyamatos fejlesztések történtek, megalakult az ifjúsági gyűjtemény, mely a Könyvsú-GO tematikáját alapul véve olyan népszerű témákba sorolja a kamaszoknak szóló köteteket, mint pl. Az élet játéka (a felnőtté válás könyvei), Titokzatos bűntény (a krimik), Most akkor járunk? (a romantikus könyvek) vagy a Rossz voltam (az úgynevezett rázós könyvek).
Berendezés és lehetőségek: süppedős szőnyeg, párnák, fotelok. Közösségi alkalmak helyszíne. Csocsó, telefontöltés szobabiciklin, xbox, digitális rajzpad, üzenőfal, társasjátékok, képregények, dvd-k és zenei cd-k. Tágas íróasztalok laptoppal és internettel. A híd egyik végénél kiállítórész.

Régebbi hírforrás(ok): Könyvsú-go! Válassz könyvet könnyen! link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról